Wie is psychis? Behandeling Problemen Psychologisch onderzoek Contact
Somberheid
Angst
Werkstress
Levensgebeurtenissen
Keuzeproblemen
Relationele problemen
Terugkerende valkuilen
Trauma
Lichamelijke klachten
Psychis
Keuzeproblemen

Bij het ontwikkelen van onze ‘identiteit’, het vinden van onze plek in deze wereld, wordt er van ons verwacht dat wij keuzes leren maken op de meest uiteenlopende gebieden. We worden geacht te kiezen welke opleiding of studie we willen gaan doen, welke loopbaan we willen, wat voor een soort werk we willen, of we een partner willen en wat voor één, wel of geen kinderen willen krijgen, maar ook keuzes in vriendschappen, hobby’s, levensinvulling of vrijwilligerswerk kunnen zich voordoen.

Sommige mensen hebben moeite met het maken van keuzes en het nemen van beslissingen. Ze letten te veel op wat anderen van hen verwachten en komen er zelf niet uit. Of ze blijven zo lang twijfelen dat ze niet in beweging komen. Dat kan gelden voor allerlei dingen in hun leven, maar ook heel specifiek wat betreft bijvoorbeeld de keuze voor een studie, baan of partner. Het kan dan zinvol zijn om in psychologische behandeling dit eens op een rij te zetten en te zien hoe het nu komt dat (bepaalde) keuzes maken zo moeilijk is. Soms kunnen gesprekken ook helpen om tot een keuze te kunnen komen. Als het nemen van beslissingen en het maken van keuzes een probleem is wat op allerlei gebieden steeds weer voorkomt, kan er sprake zijn van een terugkerend patroon (zie terugkerende valkuilen). Psychotherapie kan dan helpen.

Binnen Psychis krijg je de ruimte om in enkele en zo nodig meer gesprekken uit te zoeken hoe het komt dat het maken van een keuzes en het nemen van beslissingen lastig voor je is. Er wordt gekeken hoe je tot het maken van een keuze komt, het maken van de keuze zelf komt aan bod en de stappen die je moet zetten om je keuze ook tot uitvoering te brengen.

Psychis  Praktijk voor psychologie, psychotherapie en psychodiagnostiek