Wie is psychis? Behandeling Problemen Psychologisch onderzoek Contact
Somberheid
Angst
Werkstress
Levensgebeurtenissen
Keuzeproblemen
Relationele problemen
Terugkerende valkuilen
Trauma
Lichamelijke klachten
Psychis
Somberheid

Iedereen voelt zich wel eens somber, heeft wel eens een sombere bui of ‘stapt met het verkeerde been uit bed’. Soms duurt zo’n sombere periode echter langer (meer dan een paar weken) en/of is er een bepaald onderliggend probleem, waar hulp bij nodig is.

Als iemand langere tijd somber is kan er sprake zijn van een depressie. De sombere stemming houdt dan vaak een groot deel van de dag aan, of is bijvoorbeeld juist ’s ochtends of ’s avonds heel erg. Iemand heeft nergens meer zin in, vindt dingen niet meer leuk en heeft geen energie om dingen te gaan ondernemen.Mensen met een depressie voelen zich traag en kunnen zich niet concentreren. Eten en slapen gaat vaak ook moeilijk en mensen kunnen zich schuldig en waardeloos voelen of ook last krijgen van onrust of gedachten over de dood en niet meer verder willen leven.

Afhankelijk van de oorzaak van de depressie en de persoon zelf zijn er verschillende behandelingen mogelijk, waar veel onderzoek naar gedaan is.

Ook als de somberheid niet zozeer in periodes voorkomt, maar veel meer een kenmerk van de persoon zelf, zijn er verschillende behandelingen mogelijk. Soms gaan we verder psychologisch onderzoek doen, om uit te zoeken welke behandeling het beste bij je past.

Voor meer informatie over de verschillende behandelingen die mogelijk zijn en die Psychis te bieden heeft, kan je kijken bij behandelingen.

Psychis  Praktijk voor psychologie, psychotherapie en psychodiagnostiek